Myšák Kabir
Jsem myš. Myš domácí, pro zástupy milovníků latiny „mus musculus“, žádná krysa, žádnej potkan nebo nedej bože „myš vulkánská – mus vulcani“
Jsem někdo, kdo se rozhodl vyjít se svým kožichem na trh a kdo chce kousek dál od něj zapálit novou pochodeň.
Jsem někdo, kdo nikdy nechtěl psát myší. Jsem Kabir!
Více o mně najdete na mém webu www.kabir.cz
- Počet článků 97
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1155x
Seznam rubrik
Oblíbené články
Oblíbené knihy
Co právě poslouchám
Oblíbené stránky
Myšák Kabir
Jak jsem učil koně číst
Tuhle na výletě jsem šel kolem jízdárny a podařil se mi parádní drezúrní kousek!
Myšák Kabir
Kabirův grilovaný hermelín
V sobotu mě přizvali na grilovačku. Prej: "Maso i zeleninu už máme, vymysli ještě něco." Říkal jsem si, co asi tak čekají, že vymyslí myš? No přeci sýr, né?
Myšák Kabir
Co je špatnýho na trollech…?
Poslední dobou jsem si všiml, že se tu píše ošklivě o trollech. Musím se jich důrazně zastat! Taky jednoho trolla znám, seznámil jsem se s ním letos v lednu a náááhodou...
Myšák Kabir
Kabirova festivalová svodka
Sláva nazdar výletu, konečně jsem doma. Po týdnu na festivalu ve Varech bych potřeboval lázně... Tohle všechno jsem tam stihl:
Myšák Kabir
Kabirova Džaba
Téhle nepečené dobrotě říkám Džaba. Bacha, je to moc dobrý, ale pěkně kalorický!
Myšák Kabir
Kabirova ryba pod peřinkou
Tohle je návod pro všechny, kteří si myslí, že ryba je hnusná a zdárně se dá uvařit leda na grilu. (S čímž v zásadě souhlasím, až na tenhle recept!)
Myšák Kabir
Fotomatiné: Kabire, vař!
Vaření je moje hobby a už mi mockrát zachránilo život. To máte totiž tak: Vždycky, když udělám nějakej průšvih, rychle mažu do kuchyně a zachraňuju situaci u plotny.
Myšák Kabir
Kabir ve sklárně
Ježiš, to byla super exkurze! Ale myslím, že mí dvojnožci i místní zaměstnanci mají buď nervy ze železa, nebo omylem snědli nějaký prášky, že mě tam vůbec pustili...
Myšák Kabir
Kabir vaří Šubu!
Odmítám polemizovat o tom, jestli je šuba pokrm ruský nebo ukrajinský – ještě by z toho byl nějakej ozbrojenej konflikt! Mně na něj poslala recept Češka Šárka Medková, které tímto srdečně spasíbuju! Totiž, blagadarjů! Tyjo, co to melu - DĚKUJU!!
Myšák Kabir
Kabir vaří Chilli con carne
Chilli, čili takovej mexickej einopf, je další recept z mé oblíbené kategorie „Nedá mi to moc práce a přitom budu za hvězdu“ Jdeme na to, amigos?
Myšák Kabir
Kabir-knihomol
V sobotu lilo jako z konve. To prý je nejlepší počasí pro dobrou knihu, tak jsem si zašel na pražské výstaviště, abych se inspiroval, co frčí.
Myšák Kabir
Jak jsem vařil podle Víta Kovandy
Vařím rád, a je to na mně, doufám, znát. Jak se otevře nějaká škola vaření nebo špajzka, jsem tam první. Do nového kursu vaření pana Kovandy tady na blogu jsem se tedy logicky okamžitě zapojil!
Myšák Kabir
Kabir cvičí jógu
Ano, vážení přátelé, i myš můžou bolet záda. Ačkoliv nehibernuju, jsem po tom několikaměsíčním válení na gauči ztuhlej jak prkno.
Myšák Kabir
Kabirovy speciální kraslice
Sice nejsem holka, ale takový kraslice, jaký bych chtěl, jsem ještě nikdy nevykoledoval, tak jsem si řekl, že si je letos spáchám sám!
Myšák Kabir
Kabirovo Fotomatiné: Ha ha ha (vtipe, vylez)
Tuhle jsem seděl v parku na sluníčku vedle takové moc krásné slečny, která, co si budem povídat, dvakrát vesele nevypadala.
Myšák Kabir
Špicberky tentokrát s nečekaným koncem!
Na Severním pólu už jsem byl. Tentokrát bylo na čase být námořníkem - První českou námořnickou myší na Špicberkách. Posádka vyrazila už před nějakýmy týdny z polského Štětína a já jsem ji dohonil letadlem přímo na Špicberkách, kde jsem se také nalodil. Na tuhle plavbu jsem se těšil půl roku. Že budu doma ale třetí den, to by mě ani v myším snu nenapadlo.
Myšák Kabir
Kabir včelařem
Bylo na čase vypadnout zase jednou ze spižírny, přiučit se něčemu novému a zároveň prožít nějaké nové dobrodružství. Chvíli jsem přemýšlel, kam vyrazím a pak zavolal včelař Josef Hruška. A protože jsem v životě včelí žihadlo na vlastní oči neviděl a med miloval skoro, ale jenom skoro jako ementál, tak jsem neváhal a vyrazil do včelína stáčet med.
Myšák Kabir
Kabirovy festivalové minutky
Už z těch filmů blbnu. Když na mě někdo mluví, koukám mu na břicho a čekám, že se tam začnou objevovat titulky. Čtu i španělské titulky pod českými filmy, ačkoliv španělsky vůbec neumím!
Myšák Kabir
Kabirovy festivalové minutky
Včera jsem si dal oddechovku a strávil den v parku. Měl jsem rande se svými starými (ježíš, holky, pardon!) známými Tinou a Štěpánkou.
Myšák Kabir
Kabirovy festivalové minutky
....já jsem hrál, ty jsi hrál, my jsme hráli na cimbál, my jsme hráli na cimbály, všechny myši tancovaly... Pardon! Jsem ještě myš-lenkami u včerejšího zahajovacího večera! Pan Travolta nám podupal ten krásnej novej červenej koberec, ani se nepřezul, pak vybouchla obloha mnoha barvami a všichni začali STRAŠIDELNĚ PAŘIT!!
Myšák Kabir
Už jste se někdy koupali na Špicberkách?
V momentě, kdy jsem doma tahal svůj vypraný červený svetr ze šňůry, abych ho zase uložil na zimu, tak mě napadlo, že jsem se vlastně nepochlubil, jak jsem se v něm koupal. To bylo ještě před dobytím Severního pólu, v době, kdy jsem měl ještě obě svoje uši, v době, kdy jsem dobíhal polárníka pana Jakeše, který už byl na cestě. Sehnal jsem tyhle sympatické kluky, co měli stejnou cestu, akorát já měl namířeno na Severní pól a oni na plovárnu na Špicberky.
Myšák Kabir
Jak jsem jel v únoru na čundr
Chtěl jsem být jak Kevin Costner a tancovat s vlky. Chtěl jsem vypadat aspoň na dva dny jako Vinnettou. Chtěl jsem vyzkoušet, jak spí pravý indián a splnit si sen a putovat s bizony prérií. Blbost - doma už to se mnou nemohli vydržet, tak mě šoupli na víkend do přírody. Prý ať si trochu zchladím hlavu a taky, abych si pak vážil toho,co mám doma. Upřímně, jediný co jsem pak postrádal byla lednička, ale to jsem jim samozřejmě neřekl.
Myšák Kabir
Kabirovy bramboplacky
Doma mi snížili od novýho roku kapesný. Na víkend místo do Rakouska jedu pod širák. Tak co uvařit, abych moc tématicky nevybočoval? Rozhlídl jsem se po kuchyni a jediný, co jsem našel byly čtyři uvařené brambory, co zbyly od večeře. Tak sem s nima...
Myšák Kabir
Kabirův tvarohový dort!
Tenhle recept a fotky vznikaly jednu zimní sobotu. Za mrazu, za jekotu dětí a při finální volbě hlavy státu. Takže je vůbec s podivem, že všechno vyšlo a ještě zůstalo na přidání.
předchozí | 1 2 | další |