Kabirův hrníčkový kokosák
Než začnete péct, tak si lehněte na chvíli mezi hrnky, které naplníte následovně: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr písek, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka.
Jestli jsem na něco pyšnej, tak jsou to tyhle dva moje zuby a moje zástěra. Ta jediná mě totiž neškrtí.
Všechny hrnky smíchejte a pořádně promíchejte.
Nezapomeňte šetřit síly a ať taky chvíli míchá někdo jinej.
Rozprostřete pečící papír na plech. Klidně si pomožte rukama-nohama jako já.
Umíchanou směs vylijte na plecha na pečící papír.
Na posypání budete potřebovat 1/3 hrnku cukru moučka a 1 hrnek kokosu. Hrnky smíchejte v misce dohromady.
Cukr s kokosem nasypte na těsto a neboje se být aspoň jednou v životě umělcem. Vždycky jsem chtěl být plyšovej grafiťák, ale mám vítr z pomáhat a chránit, tak jsem radši nidky nikde nic na veřejnosti nevyšvihl.
Pekl jsem to na 180°C asi půl hodiny.
Poprvé v životě se mi podařilo pohnout nosem. Asi to bylo tím kokosem...
Celý koláč jsem ještě za tepla hned prolil jedním kelímkem smetany ke šlehání. Ta vám zaručí, že koláč nebude suchý a zároveň než se nadějete najdete jen prázdný plech a pár zrníček kokosu...
Myšák Kabir
Kabir v Potkaním Klokánku
Jo jo, i nás hlodavce občas stihne krutej osud. Naštěstí, jak jsem se tuhle dozvěděl, existuje zařízení Potkaní Klokánek. Pomáhá týraným, zanedbaným, opuštěným nebo jinak ohroženým potkanům. No tak tam se musím pozvat, žejo!
Myšák Kabir
Kabirovo skotačení ve Skotsku
Johohó, jsem námořník! Tuhle mi totiž přišel mail: „Milý Kabire, mám pro tebe na mé plachetnici Kitmar volné místo na plavbě podél západního pobřeží Skotska.Vyplouvá a končí se v marině Largs, 40 km od Glasgow. Jel bys? Jarda"
Myšák Kabir
Kabirovo léto
Zdravím, přátelé myšího zpravodajství! Dneska jsem pro vás připravil takovej souhrn svejch letních zážitků. ... no prostě se chci vytahovat, no!
Myšák Kabir
Což takhle dát si špe... káčky?
Řekli jsme si jednou a shodli se, že to není špatnej nápad. ... Dobrá, bylo to trochu jinak, přiznávám.
Myšák Kabir
Festival pohledem myší
Vzzzznn... Filmovej festival se prohnal Varama! Já tu byl letos už potřetí, ale bylo to pro mě nový. Jednak jsem z týmu hostů přešel do mančaftu domácích, navíc jsem byl hostitel. Frodo byl na všechno zvědavej jakó... jakó... myš!
Myšák Kabir
Kabir a Frodo totálně zasklený!
Pořád mi nešlo do hlavy, jak je to s tím sklem: Prej se fouká přes píšťalu. Jako přes flétnu nebo jak...? Takže když ve sklárně Moser udělali den otevřených dveří, hned jsme se tam s Frodem vypravili přijít tý záhadě na kloub
Myšák Kabir
Kabir vaří s hruškou!
To se mě totiž pořád dokola někdo ptal: „Hele, Kabire, a už jsi vařil s hruškou?“ Já teda nevim, co to všechny popadlo, ale když si to přejou, tak já teda něco s hruškou uvařim.
Myšák Kabir
Kterak Kabir k Frodovi přišel
Mám velkou novinku a musím ji vyslepičit! Hele, jediný voko nezůstane suchý: Našel jsem bratra! To bylo totiž tak: Před časem mi přišla zpráva "Ahoj, já jsem Frodo. Chtěl bych být víc než přítel tvůj. Co ty na to?"
Myšák Kabir
Jak jsem učil koně číst
Tuhle na výletě jsem šel kolem jízdárny a podařil se mi parádní drezúrní kousek!
Myšák Kabir
Kabirův grilovaný hermelín
V sobotu mě přizvali na grilovačku. Prej: "Maso i zeleninu už máme, vymysli ještě něco." Říkal jsem si, co asi tak čekají, že vymyslí myš? No přeci sýr, né?
Myšák Kabir
Co je špatnýho na trollech…?
Poslední dobou jsem si všiml, že se tu píše ošklivě o trollech. Musím se jich důrazně zastat! Taky jednoho trolla znám, seznámil jsem se s ním letos v lednu a náááhodou...
Myšák Kabir
Kabirova festivalová svodka
Sláva nazdar výletu, konečně jsem doma. Po týdnu na festivalu ve Varech bych potřeboval lázně... Tohle všechno jsem tam stihl:
Myšák Kabir
Kabirova Džaba
Téhle nepečené dobrotě říkám Džaba. Bacha, je to moc dobrý, ale pěkně kalorický!
Myšák Kabir
Kabirova ryba pod peřinkou
Tohle je návod pro všechny, kteří si myslí, že ryba je hnusná a zdárně se dá uvařit leda na grilu. (S čímž v zásadě souhlasím, až na tenhle recept!)
Myšák Kabir
Fotomatiné: Kabire, vař!
Vaření je moje hobby a už mi mockrát zachránilo život. To máte totiž tak: Vždycky, když udělám nějakej průšvih, rychle mažu do kuchyně a zachraňuju situaci u plotny.
Myšák Kabir
Kabir ve sklárně
Ježiš, to byla super exkurze! Ale myslím, že mí dvojnožci i místní zaměstnanci mají buď nervy ze železa, nebo omylem snědli nějaký prášky, že mě tam vůbec pustili...
Myšák Kabir
Kabir vaří Šubu!
Odmítám polemizovat o tom, jestli je šuba pokrm ruský nebo ukrajinský – ještě by z toho byl nějakej ozbrojenej konflikt! Mně na něj poslala recept Češka Šárka Medková, které tímto srdečně spasíbuju! Totiž, blagadarjů! Tyjo, co to melu - DĚKUJU!!
Myšák Kabir
Kabir vaří Chilli con carne
Chilli, čili takovej mexickej einopf, je další recept z mé oblíbené kategorie „Nedá mi to moc práce a přitom budu za hvězdu“ Jdeme na to, amigos?
Myšák Kabir
Kabir-knihomol
V sobotu lilo jako z konve. To prý je nejlepší počasí pro dobrou knihu, tak jsem si zašel na pražské výstaviště, abych se inspiroval, co frčí.
předchozí | 1 2 3 4 5 | další |
- Počet článků 97
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1155x
Jsem myš. Myš domácí, pro zástupy milovníků latiny „mus musculus“, žádná krysa, žádnej potkan nebo nedej bože „myš vulkánská – mus vulcani“
Jsem někdo, kdo se rozhodl vyjít se svým kožichem na trh a kdo chce kousek dál od něj zapálit novou pochodeň.
Jsem někdo, kdo nikdy nechtěl psát myší. Jsem Kabir!
Více o mně najdete na mém webu www.kabir.cz