Kabirovy sýrové sušenky
Na těsto bude třeba: 30 dkg Hery, 35 dkg hladké mouky, 25 dkg strouhaného parmezánu, 1 žloutek (bílek schovat na ,,poslední,, pomazání), špetku papriky a sůl. Každý, kdo někdy hlídal při vaření dítě, tak pochopí i ty dvě zebry. A ti, kdo ještě neměli tu čest vařit s malým dítětem, tak je prostě někdy lepší v zájmu zachování nervů přistoupit i na dvě zebry.
Do misky dejte všechny ingredience a Heru nastrouhejte, ať se vám to líp zpracovává.
Vypracované těsto vložte do misky a dejte vychladit do lednice. Nezapomeňte se ale předtím přesvědčit, že se zebry pasou na kuchyňské lince a ne ve vašem těstě.
Vychladlé těsto v pokleku vyválejte asi tak na 3 mm silné.
Můžete na to vzít formičky z vánoc. Já jsem byl línej jít do sklepa, tak jsem radši tvrdil, že jsem je nenašel. A pak jsem si už jen poradil po myším. Vzal jsem na to nůž. A jestli by měl doma někdo rádlo, tak by to bylo úplně nej.
Vykrájel jsem z těsta trojúhelníky. Na kolečka jsem si od ruky netroufnul. Tedy dvě jsem zkusil, ale neptejte se, jak to dopadlo.
Naskládal jsem je na plech a pohladil každého po hřbetě bílkem z vajíčka. Troubu jsem zapnul na 185°C a dopřál jim asi tak 10 minut.
Takhle vypadá myší blaho. Teplý plech v zádech, sýrové sušenky kolem celého těla, dvě pod zástěrou, jedna nakousnutá a jedna v tlapě. Ani jsem je nestihl vyskládat na talíř a za tepla si s nima poradil. Jediný, co mi po nich zbylo, je teď mastnej flek na zástěře a výčitky, že jsem se s nikým nerozdělil. Jo a taky se od té doby pohřešujou ty dvě zebry...
Myšák Kabir
Kabir v Potkaním Klokánku
Jo jo, i nás hlodavce občas stihne krutej osud. Naštěstí, jak jsem se tuhle dozvěděl, existuje zařízení Potkaní Klokánek. Pomáhá týraným, zanedbaným, opuštěným nebo jinak ohroženým potkanům. No tak tam se musím pozvat, žejo!
Myšák Kabir
Kabirovo skotačení ve Skotsku
Johohó, jsem námořník! Tuhle mi totiž přišel mail: „Milý Kabire, mám pro tebe na mé plachetnici Kitmar volné místo na plavbě podél západního pobřeží Skotska.Vyplouvá a končí se v marině Largs, 40 km od Glasgow. Jel bys? Jarda"
Myšák Kabir
Kabirovo léto
Zdravím, přátelé myšího zpravodajství! Dneska jsem pro vás připravil takovej souhrn svejch letních zážitků. ... no prostě se chci vytahovat, no!
Myšák Kabir
Což takhle dát si špe... káčky?
Řekli jsme si jednou a shodli se, že to není špatnej nápad. ... Dobrá, bylo to trochu jinak, přiznávám.
Myšák Kabir
Festival pohledem myší
Vzzzznn... Filmovej festival se prohnal Varama! Já tu byl letos už potřetí, ale bylo to pro mě nový. Jednak jsem z týmu hostů přešel do mančaftu domácích, navíc jsem byl hostitel. Frodo byl na všechno zvědavej jakó... jakó... myš!
Myšák Kabir
Kabir a Frodo totálně zasklený!
Pořád mi nešlo do hlavy, jak je to s tím sklem: Prej se fouká přes píšťalu. Jako přes flétnu nebo jak...? Takže když ve sklárně Moser udělali den otevřených dveří, hned jsme se tam s Frodem vypravili přijít tý záhadě na kloub
Myšák Kabir
Kabir vaří s hruškou!
To se mě totiž pořád dokola někdo ptal: „Hele, Kabire, a už jsi vařil s hruškou?“ Já teda nevim, co to všechny popadlo, ale když si to přejou, tak já teda něco s hruškou uvařim.
Myšák Kabir
Kterak Kabir k Frodovi přišel
Mám velkou novinku a musím ji vyslepičit! Hele, jediný voko nezůstane suchý: Našel jsem bratra! To bylo totiž tak: Před časem mi přišla zpráva "Ahoj, já jsem Frodo. Chtěl bych být víc než přítel tvůj. Co ty na to?"
Myšák Kabir
Jak jsem učil koně číst
Tuhle na výletě jsem šel kolem jízdárny a podařil se mi parádní drezúrní kousek!
Myšák Kabir
Kabirův grilovaný hermelín
V sobotu mě přizvali na grilovačku. Prej: "Maso i zeleninu už máme, vymysli ještě něco." Říkal jsem si, co asi tak čekají, že vymyslí myš? No přeci sýr, né?
Myšák Kabir
Co je špatnýho na trollech…?
Poslední dobou jsem si všiml, že se tu píše ošklivě o trollech. Musím se jich důrazně zastat! Taky jednoho trolla znám, seznámil jsem se s ním letos v lednu a náááhodou...
Myšák Kabir
Kabirova festivalová svodka
Sláva nazdar výletu, konečně jsem doma. Po týdnu na festivalu ve Varech bych potřeboval lázně... Tohle všechno jsem tam stihl:
Myšák Kabir
Kabirova Džaba
Téhle nepečené dobrotě říkám Džaba. Bacha, je to moc dobrý, ale pěkně kalorický!
Myšák Kabir
Kabirova ryba pod peřinkou
Tohle je návod pro všechny, kteří si myslí, že ryba je hnusná a zdárně se dá uvařit leda na grilu. (S čímž v zásadě souhlasím, až na tenhle recept!)
Myšák Kabir
Fotomatiné: Kabire, vař!
Vaření je moje hobby a už mi mockrát zachránilo život. To máte totiž tak: Vždycky, když udělám nějakej průšvih, rychle mažu do kuchyně a zachraňuju situaci u plotny.
Myšák Kabir
Kabir ve sklárně
Ježiš, to byla super exkurze! Ale myslím, že mí dvojnožci i místní zaměstnanci mají buď nervy ze železa, nebo omylem snědli nějaký prášky, že mě tam vůbec pustili...
Myšák Kabir
Kabir vaří Šubu!
Odmítám polemizovat o tom, jestli je šuba pokrm ruský nebo ukrajinský – ještě by z toho byl nějakej ozbrojenej konflikt! Mně na něj poslala recept Češka Šárka Medková, které tímto srdečně spasíbuju! Totiž, blagadarjů! Tyjo, co to melu - DĚKUJU!!
Myšák Kabir
Kabir vaří Chilli con carne
Chilli, čili takovej mexickej einopf, je další recept z mé oblíbené kategorie „Nedá mi to moc práce a přitom budu za hvězdu“ Jdeme na to, amigos?
Myšák Kabir
Kabir-knihomol
V sobotu lilo jako z konve. To prý je nejlepší počasí pro dobrou knihu, tak jsem si zašel na pražské výstaviště, abych se inspiroval, co frčí.
předchozí | 1 2 3 4 5 | další |
- Počet článků 97
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1155x
Jsem myš. Myš domácí, pro zástupy milovníků latiny „mus musculus“, žádná krysa, žádnej potkan nebo nedej bože „myš vulkánská – mus vulcani“
Jsem někdo, kdo se rozhodl vyjít se svým kožichem na trh a kdo chce kousek dál od něj zapálit novou pochodeň.
Jsem někdo, kdo nikdy nechtěl psát myší. Jsem Kabir!
Více o mně najdete na mém webu www.kabir.cz