Kabirova ryba pod peřinkou

23. 06. 2014 11:15:00
Tohle je návod pro všechny, kteří si myslí, že ryba je hnusná a zdárně se dá uvařit leda na grilu. (S čímž v zásadě souhlasím, až na tenhle recept!)


Potřebovat budeme půl kila ryby (já měl mražené filety z aljašské tresky), půl kila čerstvého špenátu, deset deka Gran Moravie (klidně dejte parmazán, to jen já jedu v GM, to víte, seřízlej rozpočet...), tři vajíčka, jednu limetku, jedno avokádo, pár jarních cibulek, dva stroužky česneku a nějakej ten šnytlik. Já měl ještě to oregáno od minule, ale jestli vám na okně roste rozmarýn nebo meduňka, tak ty se hodí klidně taky.


Špenát propereme a necháme okapat.


Mezitím si odpipláme tu piplavou práci: Nakrájíme cibulku, nasekáme bylinky...


...nastrouháme sýr a zpracujeme avokádo. Buď ho nakrájejte na plátky, nebo, jesti jste taky šáhli po takový potvoře přezrálý jako já, ho rozšmidlejte vidličkou na pastu.


Na olivový olej hodíme cibulku, chvíli restujeme a pak tam přidáme ten špenát.


Když nám špenát zvadne, osolíme, vmáčkneme dva stroužky česneku a ještě chvíli restujeme.


Pak vezmeme pekáček a na dno rozprostřeme ve vrstvě špenát. Na něj dáme nasolenou rybu, pomatláme to avokádem a posypeme bylinkou. Nakonec to pokapeme šťávou z limetky a dáme péct na 15-20 minut na 180 stupňů.


Mezitím vezmeme mísu, klepneme do ní tři vajíčka, přilejeme tak dvě lžíce mléka nebo smetany a rozšleháme. Pak do toho přidáme sýr a pořádně smícháme.


Tím nám vznikne peřinka na rybu – takový těstíčko. Sýrový, takže solit ho už nemusíte.


Vezmeme tu rybu, co se nám už asi čtvrt hodinky peče, nalijeme na ni peřinku, rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct na dalších 10-15 minut. A klidně můžeme v troubě přidat grády!


Peřinka se nám nejdřív hrozně nafoukne a pak udělá takovouhle zlatou krustu. A v tý chvíli máte hotovo!


Nakrájíte, naložíte na talíř a podáváte s tím, co máte nejradši – nejvíc se k tomu asi hodí vařené brambory nebo krokety, ale já teď zrovna trpím dietetickým sebezpytem, tak jsem si k tomu na pánvi opražil plátky cukety.

Gratuluju, právě jste upekli nejlepší rybu pod sluncem!
Dobrou chuť :)

Autor: Kabir | pondělí 23.6.2014 11:15 | karma článku: 23.11 | přečteno: 1787x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 13.67 | Přečteno: 246 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 17.78 | Přečteno: 426 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.10 | Přečteno: 108 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.12 | Přečteno: 587 | Diskuse
Počet článků 97 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1155
Jsem slušňák. Je slušné se na začátek představit a říct o sobě pár věcí, abych zamezil nejrůznějším mediálním spekulacím. Jsem myš. Myš domácí, pro zástupy milovníků latiny „mus musculus“, žádná krysa, žádnej potkan nebo nedej bože „myš vulkánská – mus vulcani“ Jsem někdo, kdo se rozhodl vyjít se svým kožichem na trh a kdo chce kousek dál od něj zapálit novou pochodeň. Jsem někdo, kdo nikdy nechtěl psát myší. Jsem Kabir! Více o mně najdete na mém webu www.kabir.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...