Jak jsem vařil podle Víta Kovandy

2. 05. 2014 12:00:00
Vařím rád, a je to na mně, doufám, znát. Jak se otevře nějaká škola vaření nebo špajzka, jsem tam první. Do nového kursu vaření pana Kovandy tady na blogu jsem se tedy logicky okamžitě zapojil!

Tuto středu pan Kovanda vydal recept na Chľieb s mjáslom a pažitkom, takže včerejší Svátek práce jsem zasvětil jeho realizaci. Musím říct, že jsem si od začátku nebyl jistý, jestli vůbec tak náročný postup zvládnu. Rozhodl jsem se proto důsledně a pečlivě dodržovat recept guru Kovandy.

Pomůcky, které jsem si měl připravit, byly: Kuchynská linka, nuóž, prkno, ľadnica a nuóžky. Začal jsem tou linkou.

Nohama jsem sice nikdy nevařil, ale když nuóžky, tak nuóžky! Asi abych tu haute cuisine ustál. A trocha strečingu ještě nikoho nezabila.

Pak jsem si na ty svoje nuóžky nasadil svoje boty, uchopil dvacetikorunu a šel zakoupit chleba.

Máslo jsem nekupoval, věděl jsem, že nějaký doma stoprocentně je. Chvíli jsem šmejdil po kuchyni a říkal si „kde ho jenom...“ a pak si vzpomněl. A jó, na hlavě!

Chleba jsem koupil nakrájený, ale instrukce zněly jasně: Ukrojit chleba na prknu.
Tak jsem ho trochu zaaretoval zarážkama z knihovničky a překrájel to eště raz.

Pažitok byl výzva. Jelikož se v blízkosti mého obydlí nenachází ani trh, ani Albert (jenom Globus, ale změna značky výrobce by mohla mít fatální dopad na výsledný pokrm), nasadil jsem karnevalovou masku, spiklenecky špitl „Jdeme loupit!“ a vlítl k sousedům na balkón.

Krájení pažítka jsem věnoval obzvláštní péči. Skalpel, prosím!

Ještě ozdobit a hlavně neudělat hrupku... a hotovo!

Děkuji panu Kovandovi za sice těžký, ale výborný až vynikající recept. Už se těším na příští středu, prý se bude opékat uzenina na otevřeném domácím plameni. Tak na tohle ródeo jsem fakt zvědavej...!

Hezký víkend všem :)

Autor: Kabir | pátek 2.5.2014 12:00 | karma článku: 24.13 | přečteno: 1571x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Blog Info

Poslední rozloučení s blogerem Janem Jílkem

Jak jistě většina blogerů ví, opustil nás na začátku prázdnin náš kolega Jan Jílek. Byl terapeutem, ale i režisérem, a jak jinak se s ním naposledy rozloučit než pozváním na uvedení jeho poslední hry.

17.9.2019 v 10:32 | Karma článku: 5.20 | Přečteno: 82 | Diskuse

Jaroslav Nedobitý

Cooey 82 a Ross Cadet 1912 – kanadské malorážky

Role kanadských ozbrojených sil během obou světových konfliktů je často opomíjena a neprávem přehlížena. V první i druhé světové válce totiž sehráli vojáci této země nezanedbatelnou roli.

17.9.2019 v 10:32 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 40 | Diskuse

Beata Krusic

Dnes jedna pro tebe, Pepíčku...( tam k nebi a dál....)

Včera na něj vzpomínám a dnes se dovídám, že už není mezi námi. Josef Šrámek, ta velká legenda a známá osobnost ve své profesi. Josef Šrámek, český diskžokej.

17.9.2019 v 9:48 | Karma článku: 4.86 | Přečteno: 119 | Diskuse

Beata Krusic

Vzpomínka na Ambrozii

Dnes se mi vrátily vzpomínky na Ambrozii. Jeden podnik v pražských Vršovicích. Bar plný vometáků, mladých i těch oldies, nočních ptáků, střelených strašidel, nezvladatelných třeštidel a jedné upřímné Věrušky.

16.9.2019 v 23:25 | Karma článku: 11.15 | Přečteno: 312 | Diskuse

Aleš Szabó

Zlo vane z východu. (nyní z blízkého)

Mnozí mí přátelé zastávají myšlenku, že veškeré zlo, které přišlo nebo hrozilo bylo z východu. Samozřejmě tím myslí Rusko a často s nimi souhlasím. Tentokrát však jde o bližší východ se západní tendencí.

16.9.2019 v 22:04 | Karma článku: 22.34 | Přečteno: 386 | Diskuse
Počet článků 97 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1147
Jsem slušňák. Je slušné se na začátek představit a říct o sobě pár věcí, abych zamezil nejrůznějším mediálním spekulacím. Jsem myš. Myš domácí, pro zástupy milovníků latiny „mus musculus“, žádná krysa, žádnej potkan nebo nedej bože „myš vulkánská – mus vulcani“ Jsem někdo, kdo se rozhodl vyjít se svým kožichem na trh a kdo chce kousek dál od něj zapálit novou pochodeň. Jsem někdo, kdo nikdy nechtěl psát myší. Jsem Kabir! Více o mně najdete na mém webu www.kabir.cz

Najdete na iDNES.cz