Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak jsem vařil podle Víta Kovandy

Vařím rád, a je to na mně, doufám, znát. Jak se otevře nějaká škola vaření nebo špajzka, jsem tam první. Do nového kursu vaření pana Kovandy tady na blogu jsem se tedy logicky okamžitě zapojil! 

Tuto středu pan Kovanda vydal recept na Chľieb s mjáslom a pažitkom, takže včerejší Svátek práce jsem zasvětil jeho realizaci. Musím říct, že jsem si od začátku nebyl jistý, jestli vůbec tak náročný postup zvládnu. Rozhodl jsem se proto důsledně a pečlivě dodržovat recept guru Kovandy.  

 

Pomůcky, které jsem si měl připravit, byly: Kuchynská linka, nuóž, prkno, ľadnica a nuóžky. Začal jsem tou linkou.

 

Nohama jsem sice nikdy nevařil, ale když nuóžky, tak nuóžky! Asi abych tu haute cuisine ustál. A trocha strečingu ještě nikoho nezabila.

 

Pak jsem si na ty svoje nuóžky nasadil svoje boty, uchopil dvacetikorunu a šel zakoupit chleba.

 

Máslo jsem nekupoval, věděl jsem, že nějaký doma stoprocentně je. Chvíli jsem šmejdil po kuchyni a říkal si „kde ho jenom…“ a pak si vzpomněl. A jó, na hlavě! 

 

Chleba jsem koupil nakrájený, ale instrukce zněly jasně: Ukrojit chleba na prknu.
Tak jsem ho trochu zaaretoval zarážkama z knihovničky a překrájel to eště raz.

 

Pažitok byl výzva. Jelikož se v blízkosti mého obydlí nenachází ani trh, ani Albert (jenom Globus, ale změna značky výrobce by mohla mít fatální dopad na výsledný pokrm), nasadil jsem karnevalovou masku, spiklenecky špitl „Jdeme loupit!“ a vlítl k sousedům na balkón.

 

Krájení pažítka jsem věnoval obzvláštní péči. Skalpel, prosím!

 

Ještě ozdobit a hlavně neudělat hrupku… a hotovo!

 

 

Děkuji panu Kovandovi za sice těžký, ale výborný až vynikající recept. Už se těším na příští středu, prý se bude opékat uzenina na otevřeném domácím plameni. Tak na tohle ródeo jsem fakt zvědavej…!

Hezký víkend všem :)

 

 

Autor: Myšák Kabir | pátek 2.5.2014 12:00 | karma článku: 24,13 | přečteno: 1581x
  • Další články autora

Myšák Kabir

Kabir v Potkaním Klokánku

Jo jo, i nás hlodavce občas stihne krutej osud. Naštěstí, jak jsem se tuhle dozvěděl, existuje zařízení Potkaní Klokánek. Pomáhá týraným, zanedbaným, opuštěným nebo jinak ohroženým potkanům. No tak tam se musím pozvat, žejo!

7.12.2015 v 14:54 | Karma: 22,72 | Přečteno: 711x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Kabirovo skotačení ve Skotsku

Johohó, jsem námořník! Tuhle mi totiž přišel mail: „Milý Kabire, mám pro tebe na mé plachetnici Kitmar volné místo na plavbě podél západního pobřeží Skotska.Vyplouvá a končí se v marině Largs, 40 km od Glasgow. Jel bys? Jarda"

19.11.2015 v 13:48 | Karma: 19,39 | Přečteno: 543x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Kabirovo léto

Zdravím, přátelé myšího zpravodajství! Dneska jsem pro vás připravil takovej souhrn svejch letních zážitků. ... no prostě se chci vytahovat, no!

3.9.2015 v 14:15 | Karma: 22,23 | Přečteno: 673x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Což takhle dát si špe... káčky?

Řekli jsme si jednou a shodli se, že to není špatnej nápad. ... Dobrá, bylo to trochu jinak, přiznávám.

13.8.2015 v 8:19 | Karma: 17,58 | Přečteno: 586x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Festival pohledem myší

Vzzzznn... Filmovej festival se prohnal Varama! Já tu byl letos už potřetí, ale bylo to pro mě nový. Jednak jsem z týmu hostů přešel do mančaftu domácích, navíc jsem byl hostitel. Frodo byl na všechno zvědavej jakó... jakó... myš!

14.7.2015 v 14:21 | Karma: 22,80 | Přečteno: 1120x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Kabir a Frodo totálně zasklený!

Pořád mi nešlo do hlavy, jak je to s tím sklem: Prej se fouká přes píšťalu. Jako přes flétnu nebo jak...? Takže když ve sklárně Moser udělali den otevřených dveří, hned jsme se tam s Frodem vypravili přijít tý záhadě na kloub

16.6.2015 v 15:28 | Karma: 22,49 | Přečteno: 1155x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Kabir vaří s hruškou!

To se mě totiž pořád dokola někdo ptal: „Hele, Kabire, a už jsi vařil s hruškou?“ Já teda nevim, co to všechny popadlo, ale když si to přejou, tak já teda něco s hruškou uvařim.

5.6.2015 v 7:37 | Karma: 27,13 | Přečteno: 1890x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Kterak Kabir k Frodovi přišel

Mám velkou novinku a musím ji vyslepičit! Hele, jediný voko nezůstane suchý: Našel jsem bratra! To bylo totiž tak: Před časem mi přišla zpráva "Ahoj, já jsem Frodo. Chtěl bych být víc než přítel tvůj. Co ty na to?"

29.5.2015 v 13:25 | Karma: 24,87 | Přečteno: 1135x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Jak jsem učil koně číst

Tuhle na výletě jsem šel kolem jízdárny a podařil se mi parádní drezúrní kousek!

20.9.2014 v 19:16 | Karma: 17,23 | Přečteno: 701x | Diskuse| Fotoblogy

Myšák Kabir

Kabirův grilovaný hermelín

V sobotu mě přizvali na grilovačku. Prej: "Maso i zeleninu už máme, vymysli ještě něco." Říkal jsem si, co asi tak čekají, že vymyslí myš? No přeci sýr, né?

28.7.2014 v 11:30 | Karma: 21,59 | Přečteno: 1630x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Co je špatnýho na trollech…?

Poslední dobou jsem si všiml, že se tu píše ošklivě o trollech. Musím se jich důrazně zastat! Taky jednoho trolla znám, seznámil jsem se s ním letos v lednu a náááhodou...

18.7.2014 v 14:30 | Karma: 25,16 | Přečteno: 1930x | Diskuse| Fotoblogy

Myšák Kabir

Kabirova festivalová svodka

Sláva nazdar výletu, konečně jsem doma. Po týdnu na festivalu ve Varech bych potřeboval lázně... Tohle všechno jsem tam stihl:

14.7.2014 v 12:00 | Karma: 24,69 | Přečteno: 1526x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Kabirova Džaba

Téhle nepečené dobrotě říkám Džaba. Bacha, je to moc dobrý, ale pěkně kalorický!

2.7.2014 v 10:45 | Karma: 26,68 | Přečteno: 1916x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Kabirova ryba pod peřinkou

Tohle je návod pro všechny, kteří si myslí, že ryba je hnusná a zdárně se dá uvařit leda na grilu. (S čímž v zásadě souhlasím, až na tenhle recept!)

23.6.2014 v 11:15 | Karma: 23,26 | Přečteno: 1787x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Fotomatiné: Kabire, vař!

Vaření je moje hobby a už mi mockrát zachránilo život. To máte totiž tak: Vždycky, když udělám nějakej průšvih, rychle mažu do kuchyně a zachraňuju situaci u plotny.

13.6.2014 v 10:00 | Karma: 22,05 | Přečteno: 881x | Diskuse| Fotoblogy

Myšák Kabir

Kabir ve sklárně

Ježiš, to byla super exkurze! Ale myslím, že mí dvojnožci i místní zaměstnanci mají buď nervy ze železa, nebo omylem snědli nějaký prášky, že mě tam vůbec pustili...

9.6.2014 v 15:14 | Karma: 27,34 | Přečteno: 1719x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Kabir vaří Šubu!

Odmítám polemizovat o tom, jestli je šuba pokrm ruský nebo ukrajinský – ještě by z toho byl nějakej ozbrojenej konflikt! Mně na něj poslala recept Češka Šárka Medková, které tímto srdečně spasíbuju! Totiž, blagadarjů! Tyjo, co to melu - DĚKUJU!!

2.6.2014 v 13:30 | Karma: 25,07 | Přečteno: 2421x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Kabir vaří Chilli con carne

Chilli, čili takovej mexickej einopf, je další recept z mé oblíbené kategorie „Nedá mi to moc práce a přitom budu za hvězdu“ Jdeme na to, amigos?

24.5.2014 v 7:30 | Karma: 30,39 | Přečteno: 3766x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Kabir-knihomol

V sobotu lilo jako z konve. To prý je nejlepší počasí pro dobrou knihu, tak jsem si zašel na pražské výstaviště, abych se inspiroval, co frčí.

19.5.2014 v 9:15 | Karma: 19,68 | Přečteno: 860x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Fotomatiné: Kabirův máj

Kabir Hynek Mácha - Maj (ho tam dost)

13.5.2014 v 9:20 | Karma: 26,93 | Přečteno: 987x | Diskuse| Fotoblogy
  • Počet článků 97
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1155x
Jsem slušňák. Je slušné se na začátek představit a říct o sobě pár věcí, abych zamezil nejrůznějším mediálním spekulacím.
Jsem myš. Myš domácí, pro zástupy milovníků latiny „mus musculus“, žádná krysa, žádnej potkan nebo nedej bože „myš vulkánská – mus vulcani“
Jsem někdo, kdo se rozhodl vyjít se svým kožichem na trh a kdo chce kousek dál od něj zapálit novou pochodeň.
Jsem někdo, kdo nikdy nechtěl psát myší. Jsem Kabir!

Více o mně najdete na mém webu www.kabir.cz