Kabir vaří Chilli con carne

24. 05. 2014 7:30:00
Chilli, čili takovej mexickej einopf, je další recept z mé oblíbené kategorie „Nedá mi to moc práce a přitom budu za hvězdu“ Jdeme na to, amigos?


Potřebovat budeme:
Půl kila mletýho masa. Já kupuju hovězí, není to pak tak tučný, ale vražte tam klidně pašíka.
Pak zajdeme do oddělení piksel a vezmeme tam jedny červený fazole v nálevu, jedna loupaná rajčata a dva rajský protlaky.
V zelenině pořídíme šest cibulí, česnek a takovej ten trio mix paprik (ale když dáte tři zelený, nic se nestane, jen to nebude tak hezký na pohled).
Taky budeme potřebovat kysanou smetanu, strouhaný eidam, chleba no a samozřejmě... CHILLI!


Nejdřív jdeme sekýrovat. Nemusíme se s tím párat kdovíjak na jemno, cibuli i papriku nakrájíme na takový celkem velký kousky.


Na rozpálený olej hodíme cibuli a mleté maso a orestujeme. Přitom intenzivně vařečkou popichujeme maso, aby se rozšmidlalo a nebyl z toho karbanátek.


Pak tam přihodíme papriky a taky si otevřeme všechny plechovky a vrazíme tam obsah i s nálevem. A zamícháme!


Pak tam vyždímáme ten česnek...


...a nakonec to osolíme, osladíme moučkovým cukrem, hvízdneme tam kapku citronové šťávy a zaprášíme chilli kořením.
Prosím vás, s těmihle surovinami opatrně. Nechceme si to hned z kraje přesolit nebo si založit na chrlení plamenů. Přidat se tam dá později, tak začněme opatrně.


No a teď už to jen zalijeme trochou vařící vody tak, aby se nám to dobře míchalo, protože kromě míchání se s tím už nemusí dělat nic. Zato se na to nesmí zapomenout. Takže si v klidu uděláme pohodlí v kuchyni, nalijeme si sklenku dobrého vína a každých pět až deset minut tím zakvedláme od dna, aby se to nepřižahlo. Případně ochutnáváme, protože to božsky voní, a podle potřeby průběžně dochucujeme, ju? No a když jsou papriky měkké, je to hotovo – tak za tři čtvrtě hodinky.


Nakonec to naložíme na talíře, zasypeme strouhaným sýrem, ozdobíme bobkem kysané smetany, podáme to strávníkům s chlebem a koukáme, jak to do nich padá!

Tak si nechte chutnat a buen sabádo!

Dovětek mimo gastronomické téma:
Rád bych tímto poděkoval panu Jaromíru Petříkovi, že na svých webovkách poutá mé stránky.
Už chápu, že ty jeho divné příspěvky v diskusích pod mými články jsou jen takové přátelské kočkování ;)


Autor: Kabir | sobota 24.5.2014 7:30 | karma článku: 30.22 | přečteno: 3766x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 28.18 | Přečteno: 531 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 525 | Diskuse
Počet článků 97 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1155
Jsem slušňák. Je slušné se na začátek představit a říct o sobě pár věcí, abych zamezil nejrůznějším mediálním spekulacím. Jsem myš. Myš domácí, pro zástupy milovníků latiny „mus musculus“, žádná krysa, žádnej potkan nebo nedej bože „myš vulkánská – mus vulcani“ Jsem někdo, kdo se rozhodl vyjít se svým kožichem na trh a kdo chce kousek dál od něj zapálit novou pochodeň. Jsem někdo, kdo nikdy nechtěl psát myší. Jsem Kabir! Více o mně najdete na mém webu www.kabir.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...