Kabirova ryba pod peřinkou

23. 06. 2014 11:15:00
Tohle je návod pro všechny, kteří si myslí, že ryba je hnusná a zdárně se dá uvařit leda na grilu. (S čímž v zásadě souhlasím, až na tenhle recept!)

Potřebovat budeme půl kila ryby (já měl mražené filety z aljašské tresky), půl kila čerstvého špenátu, deset deka Gran Moravie (klidně dejte parmazán, to jen já jedu v GM, to víte, seřízlej rozpočet...), tři vajíčka, jednu limetku, jedno avokádo, pár jarních cibulek, dva stroužky česneku a nějakej ten šnytlik. Já měl ještě to oregáno od minule, ale jestli vám na okně roste rozmarýn nebo meduňka, tak ty se hodí klidně taky.

Špenát propereme a necháme okapat.

Mezitím si odpipláme tu piplavou práci: Nakrájíme cibulku, nasekáme bylinky...

...nastrouháme sýr a zpracujeme avokádo. Buď ho nakrájejte na plátky, nebo, jesti jste taky šáhli po takový potvoře přezrálý jako já, ho rozšmidlejte vidličkou na pastu.

Na olivový olej hodíme cibulku, chvíli restujeme a pak tam přidáme ten špenát.

Když nám špenát zvadne, osolíme, vmáčkneme dva stroužky česneku a ještě chvíli restujeme.

Pak vezmeme pekáček a na dno rozprostřeme ve vrstvě špenát. Na něj dáme nasolenou rybu, pomatláme to avokádem a posypeme bylinkou. Nakonec to pokapeme šťávou z limetky a dáme péct na 15-20 minut na 180 stupňů.

Mezitím vezmeme mísu, klepneme do ní tři vajíčka, přilejeme tak dvě lžíce mléka nebo smetany a rozšleháme. Pak do toho přidáme sýr a pořádně smícháme.

Tím nám vznikne peřinka na rybu – takový těstíčko. Sýrový, takže solit ho už nemusíte.

Vezmeme tu rybu, co se nám už asi čtvrt hodinky peče, nalijeme na ni peřinku, rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct na dalších 10-15 minut. A klidně můžeme v troubě přidat grády!

Peřinka se nám nejdřív hrozně nafoukne a pak udělá takovouhle zlatou krustu. A v tý chvíli máte hotovo!

Nakrájíte, naložíte na talíř a podáváte s tím, co máte nejradši – nejvíc se k tomu asi hodí vařené brambory nebo krokety, ale já teď zrovna trpím dietetickým sebezpytem, tak jsem si k tomu na pánvi opražil plátky cukety.

Gratuluju, právě jste upekli nejlepší rybu pod sluncem!
Dobrou chuť :)

Autor: Kabir | pondělí 23.6.2014 11:15 | karma článku: 22.95 | přečteno: 1761x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Helena Vlachová

O cenzuře

Cenzuru si můžeme vysvětlit jako dozor či dohled, může se jednat o úřední zkoumání všeho, co je určeno ke zveřejnění. Kdo zažil vládu komunistů, ví, o čem hovořím

19.2.2019 v 5:18 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Jana Slaninová

Proč sádlo milovati lze

Sádlo jest esencí přírody. Kromě chuti, vůně a konzistence před a po (vyškvaření), má léčivých účinkův. Pokud se člověk dostane do stavu zajizvení, tlaková masáž sádlem, jest pravým požehnáním.

18.2.2019 v 20:26 | Karma článku: 26.09 | Přečteno: 516 | Diskuse

František Skopal

O hlubokém omylu stoupenců gnostického křesťanství

Gnostické křesťanství je křesťanstvím, uznávajícím kosmický princip Krista. Jde o všeobsáhlý, božský princip, nacházející se nad hmotným světem.

18.2.2019 v 14:18 | Karma článku: 9.49 | Přečteno: 381 | Diskuse

Jana Neuwerthová Šmýdová

Co všechno chcete stihnout, než zemřete?

Zkoušeli jste někdy pracovat “jenom” 40 hodin týdně? Člověku zůstane spousta volného času. Odpočine si, ponoří se i do jiných činností a ráno jde do práce s větší radostí a energií.

18.2.2019 v 10:04 | Karma článku: 18.01 | Přečteno: 871 | Diskuse

Otakar Vagner

Teď v písni záchvěvu dotknu se nebe... (Zpověď a lament puberťáckého kytaristy)

Každý zná ze svých puberťáckých let touhu blýsknout se před dívkami hrou na kytaru. Nebo hrát v nějaké hudební skupině!

18.2.2019 v 9:18 | Karma článku: 9.78 | Přečteno: 85 | Diskuse
Počet článků 97 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1146
Jsem slušňák. Je slušné se na začátek představit a říct o sobě pár věcí, abych zamezil nejrůznějším mediálním spekulacím. Jsem myš. Myš domácí, pro zástupy milovníků latiny „mus musculus“, žádná krysa, žádnej potkan nebo nedej bože „myš vulkánská – mus vulcani“ Jsem někdo, kdo se rozhodl vyjít se svým kožichem na trh a kdo chce kousek dál od něj zapálit novou pochodeň. Jsem někdo, kdo nikdy nechtěl psát myší. Jsem Kabir! Více o mně najdete na mém webu www.kabir.cz

Najdete na iDNES.cz