Na Džabu potřebujete ovoce – já kupuju dva jahodové a jeden mandarinkový kompot. Ale jestli rádi lesní nebo jiné ovoce, jděte do něj, a použít můžete samozřejmě i čerstvé nebo mražené. Výhodou kompotu ale je, že vám tou šťávou hezky nasáknou piškoty. Takže taky jedny velké piškoty, trochu kakaa, pět až šest kysaných smetan a VELKOU mísu.
Na dno mísy uděláme první vrstvu z piškotů.
Jahody rozpižláme na půlky...
...a dáme je jako další vrstvu a na ně kysanou smetanu. Tu si nejdřív prokvedlejte, ať se vám líp roztírá. A není potřeba dávat jí tam moc, stačí lehký nátěr.
Posypeme kakaem. Pokusíme se u toho nezaseknout v dóze!
A jedeme dál! Další piškoty...
Další ovoce, můžeme přidat pár mandarinek, a nebojíme se usyslit i něco pro sebe!
A takhle pokračujeme dál a dál, až se propracujeme nahoru.
Nakonec uděláme poslední vrstvu ze smetany, zasypeme kakaem a podepíšeme si to. To je důležité, protože to bude muset odpočívat dvanáct hodin v ledničce. A když je ta lednička společná, jeden nikdy neví! Jsou známy případy, kdy v noci přišly myši, celý to vybagrovaly a... no nic.
Já, ačkoliv jsem si Džabu podepsal, jsem se rozhodl nic neriskovat a v lednici radši přespat. Sice jsem klepal kosu, ale pořád lepší, než lítat celou noc každých deset minut kontrolovat, jestli to tam ještě je.
Ráno jsem hned tasil lžičku a ochutnal. A ochutnal a ochutnal a ochutnal. Johohóóóó... Je to lahoda!
Zapomeňte dneska na dekorativní servis – Džaba se to jmenuje proto, že jakmile se to pokusíte dát na talířek, celé se vám to rozdžabí. Tuhle dobrotu si dávejte lžičkou přímo z mísy spolu s někým, koho máte rádi – i v tom je kouzlo Džaby!
Dobrou chuť ;)