Kabirova Džaba

2. 07. 2014 10:45:41
Téhle nepečené dobrotě říkám Džaba. Bacha, je to moc dobrý, ale pěkně kalorický!

Na Džabu potřebujete ovoce – já kupuju dva jahodové a jeden mandarinkový kompot. Ale jestli rádi lesní nebo jiné ovoce, jděte do něj, a použít můžete samozřejmě i čerstvé nebo mražené. Výhodou kompotu ale je, že vám tou šťávou hezky nasáknou piškoty. Takže taky jedny velké piškoty, trochu kakaa, pět až šest kysaných smetan a VELKOU mísu.

Na dno mísy uděláme první vrstvu z piškotů.

Jahody rozpižláme na půlky...

...a dáme je jako další vrstvu a na ně kysanou smetanu. Tu si nejdřív prokvedlejte, ať se vám líp roztírá. A není potřeba dávat jí tam moc, stačí lehký nátěr.

Posypeme kakaem. Pokusíme se u toho nezaseknout v dóze!

A jedeme dál! Další piškoty...

Další ovoce, můžeme přidat pár mandarinek, a nebojíme se usyslit i něco pro sebe!

A takhle pokračujeme dál a dál, až se propracujeme nahoru.

Nakonec uděláme poslední vrstvu ze smetany, zasypeme kakaem a podepíšeme si to. To je důležité, protože to bude muset odpočívat dvanáct hodin v ledničce. A když je ta lednička společná, jeden nikdy neví! Jsou známy případy, kdy v noci přišly myši, celý to vybagrovaly a... no nic.

Já, ačkoliv jsem si Džabu podepsal, jsem se rozhodl nic neriskovat a v lednici radši přespat. Sice jsem klepal kosu, ale pořád lepší, než lítat celou noc každých deset minut kontrolovat, jestli to tam ještě je.

Ráno jsem hned tasil lžičku a ochutnal. A ochutnal a ochutnal a ochutnal. Johohóóóó... Je to lahoda!

Zapomeňte dneska na dekorativní servis – Džaba se to jmenuje proto, že jakmile se to pokusíte dát na talířek, celé se vám to rozdžabí. Tuhle dobrotu si dávejte lžičkou přímo z mísy spolu s někým, koho máte rádi – i v tom je kouzlo Džaby!

Dobrou chuť ;)

Autor: Kabir | středa 2.7.2014 10:45 | karma článku: 26.43 | přečteno: 1896x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Helena Vlachová

O cenzuře

Cenzuru si můžeme vysvětlit jako dozor či dohled, může se jednat o úřední zkoumání všeho, co je určeno ke zveřejnění. Kdo zažil vládu komunistů, ví, o čem hovořím

19.2.2019 v 5:18 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 2 | Diskuse

Jana Slaninová

Proč sádlo milovati lze

Sádlo jest esencí přírody. Kromě chuti, vůně a konzistence před a po (vyškvaření), má léčivých účinkův. Pokud se člověk dostane do stavu zajizvení, tlaková masáž sádlem, jest pravým požehnáním.

18.2.2019 v 20:26 | Karma článku: 26.09 | Přečteno: 506 | Diskuse

František Skopal

O hlubokém omylu stoupenců gnostického křesťanství

Gnostické křesťanství je křesťanstvím, uznávajícím kosmický princip Krista. Jde o všeobsáhlý, božský princip, nacházející se nad hmotným světem.

18.2.2019 v 14:18 | Karma článku: 9.49 | Přečteno: 381 | Diskuse

Jana Neuwerthová Šmýdová

Co všechno chcete stihnout, než zemřete?

Zkoušeli jste někdy pracovat “jenom” 40 hodin týdně? Člověku zůstane spousta volného času. Odpočine si, ponoří se i do jiných činností a ráno jde do práce s větší radostí a energií.

18.2.2019 v 10:04 | Karma článku: 18.01 | Přečteno: 864 | Diskuse

Otakar Vagner

Teď v písni záchvěvu dotknu se nebe... (Zpověď a lament puberťáckého kytaristy)

Každý zná ze svých puberťáckých let touhu blýsknout se před dívkami hrou na kytaru. Nebo hrát v nějaké hudební skupině!

18.2.2019 v 9:18 | Karma článku: 9.78 | Přečteno: 84 | Diskuse
Počet článků 97 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1146
Jsem slušňák. Je slušné se na začátek představit a říct o sobě pár věcí, abych zamezil nejrůznějším mediálním spekulacím. Jsem myš. Myš domácí, pro zástupy milovníků latiny „mus musculus“, žádná krysa, žádnej potkan nebo nedej bože „myš vulkánská – mus vulcani“ Jsem někdo, kdo se rozhodl vyjít se svým kožichem na trh a kdo chce kousek dál od něj zapálit novou pochodeň. Jsem někdo, kdo nikdy nechtěl psát myší. Jsem Kabir! Více o mně najdete na mém webu www.kabir.cz

Najdete na iDNES.cz